Miért kell egy .hu domainvégződésű honlap a cégednek?

Olvasási idő: ~7 perc

Miért kell egy .hu domainvégződésű honlap a cégednek?

És miért kell erről még 2024-ben is győzködnünk?

Egy 2023-ban elvégzett kutatás szerint a magyar kis- és középvállalkozói szektorban a cégek kétharmada még mindig nem rendelkezik saját weboldallal. Vajon miért ódzkodnak a magyar vállalkozók a honlapoktól?

Annak ellenére, hogy az online jelenlét manapság szinte alapkövetelmény, sok vállalkozó úgy érzi, a weboldal fenntartása nem szükséges – vagy túl bonyolult. De vajon miért van ez így? És miért kellene minden vállalkozónak komolyan vennie az online térben való megjelenést – nem csak szerintünk?

Blogbejegyzésünkben megmutatjuk, miért nem érdemes tovább halogatni ezt.

Miért legyen honlapod?

Az átfogó felmérést, amelyre a bevezetőben utaltunk, a .hu domainek hivatalos nyilvántartója készíttette, azt vizsgálva, hogy az egyéni vállalkozóknak, mikro- és kisvállalkozásoknak milyen online kommunikációs csatornái vannak, különös tekintettel arra, hogy miként vélekednek a .hu végződésű honlapokról. A részletes eredmények itt olvashatók: https://portal.domain.hu/kutatasok A kutatás legfontosabb konklúziói szerint „a magyar kisvállalkozók több mint ötödének, 21%-nak nincs semmilyen online jelenléte. A saját weboldallal és/vagy Facebook oldallal rendelkezők (40 vs. 36%) aránya hasonló, az egyéb közösségi médiás jelenlét (Instagram, LinkedIn, YouTube stb.) elenyésző. A válaszadók szerint a legerősebb érvek egy saját weboldal létrehozása mellett a hitelesség növelése, a saját arculat kialakítása, a tájékoztatás és részletes információk megjelenítésének lehetősége. A vállalati honlappal nem rendelkezők több mint fele, 57% úgy gondolja, hogy a jövőben sem lenne szüksége vállalati honlapra. Negyedük úgy érzi, hogy így is elegendő ügyfelet érnek el.” A felmérés és saját tapasztalataink, a DiMa.hu Kft.-hez forduló érdeklődők, vállalkozók aggályai bizony nagyon is hasonlóak.

„A közösségi média elég”

Az egyik leggyakoribb érv, hogy „van már Facebook-oldalam, minek még weboldal is?” Kétségtelen, hogy a közösségi média remek lehetőséget nyújt az ügyfélkapcsolatok kiépítésére és fenntartására. Azonban egy vállalkozás tulajdonosaként sosem szabad elfelejteni, hogy a Facebook, Instagram vagy bármely más platform nem a sajátunk. Bármikor változhatnak az algoritmusok, korlátozhatják a láthatóságunkat, vagy akár meg is szűnhet az oldalunk. Nem rendelkezhetünk felette teljes jogkörrel. Egy saját weboldal azonban tulajdon – biztos, stabil felület, ahol az ügyfelek mindig, korlátozás nélkül megtalálhatnak minket, amin keresztül felvehetik a céggel a kapcsolatot.

 „Túl költséges és bonyolult”

Sokan úgy gondolják, hogy a honlap létrehozása és fenntartása meglehetősen drága mulatság, és csak a nagyobb, több száz dolgozót foglalkoztató, magas árbevételű cégek engedhetik meg maguknak. Tény, hogy jópár évvel ezelőtt még valóban komoly beruházást igényelt egy „rendes” weboldal felépítése. Manapság azonban rengeteg kedvező árú, könnyen használható eszköz áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi, hogy valóban egyszerűen, komoly technikai tudás nélkül is létrehozzunk és fenntartsunk egy weboldalt. A domainregisztráció és tárhelyszolgáltatás költségei is alacsonyak, így már néhány ezer forintból egy professzionális online jelenlétet teremthetünk, és megalapozhatjuk a sikeres online jelenlétet.

„Nincs időm ezzel foglalkozni”

A kisvállalkozók legtöbbször egy személyben felelnek az összes tevékenységért – az ügyfélkezeléstől a számlázásig. Sokak számára a weboldal üzemeltetése egy újabb terhet jelentene, amelyre egyszerűen nincs idő. Azonban fontos figyelembe venni, hogy egy céges honlap nemcsak új feladatokat hoz, hanem automatikusan dolgozik a vállalkozó helyett. Az online árajánlatkérések, a bemutatkozó anyagok, termékleírások és az ügyfélszolgálati funkciók egy része mind-mind leveszi a terhet az egyszemélyes vállalkozóról, vagy segítik a középvállalkozás munkatársait. Ha jól van felépítve, a weboldal egyáltalán nem plusz probléma lesz, hanem hatékony eszköz, amely megkönnyíti a mindennapi munkát, és növeli a bevételt.

„Nem értékeli az ügyfélköröm”

Sokan úgy hiszik, hogy a célcsoport tagjai nem igazán aktívak az online térben. Mivel azonban a fogyasztói szokások jelentősen átalakultak az utóbbi években, az ügyfelek (kerüljenek ki bármely korosztályból) már elvárják, hogy bármit elérhessenek online: legyen az termékinformáció, szolgáltatás vagy ügyfélszolgálat. Egy letisztult, informatív weboldal bizalmat épít, és azt sugallja, hogy a vállalkozás komolyan veszi magát. Ráadásul a keresőmotorokban való megjelenés révén az ügyfelek könnyebben találnak rá a cégre.

Miért érdemes tehát weboldalt létrehozni?

Ha egy vállalkozás nincs jelen az online térben, azzal jelentős hátrányba kerülhet.     Hitelesség és bizalom: Egy professzionális honlap olyan benyomást kelt, hogy a vállalkozás megbízható és stabil. Az ügyfelek nagyobb bizalommal fordulnak azokhoz a cégekhez, akik online is megtalálhatók.     Versenytársakkal szembeni előny: Egy jól megtervezett weboldal könnyen sikeresebbé tehet a konkurenciaharcban. Lépj ki előttük az online piacra!     Nagyobb elérés kevesebb befektetéssel: Egy honlap egyszerre szolgálhat ügyféltájékoztató felületként, online áruházként és marketingeszközként – mindezt sokkal alacsonyabb költséggel, mint egy hagyományos hirdetési kampány.     Hosszú távú megtérülés: Míg a weboldal elkészítése kezdeti beruházást igényel, a hosszú távú előnyök (mint az automatikus értékesítés, az online jelenlét stabil fenntartása) idővel sokszorosan megtérül.     Az online jelenlét elkerülhetetlen, ha egy vállalkozás növekedni akar, vagy egyszerűen csak ismertté szeretne válni. Egy weboldal nemcsak az ügyfélszerzésben segít, hanem stabil alapot biztosít a vállalkozás jövőbeni sikeréhez is. Mi arra biztatunk, hogy ne tarts az első lépésektől! A domainregisztráció és a weboldal létrehozása egyszerűbb, mint gondolnád. És ha most kezded el, biztos lehetsz benne, hogy még mindig számos versenytársad előtt jársz! A legelső fázisban itt vagyunk Neked! A domainvásárlás és a tárhelyszolgáltatás a fő profilunk, pár kattintással meg is leszel ezekkel. Ha bármiben elakadnál, ügyfélszolgálatunk hétvégén és ünnepnapokon is ügyeletet tart. Fordulj hozzánk bizalommal! https://bill.dima.hu/products

Címkék: , , , , , , , , , ,